Header Search
Roman av ALMA-prisade Rosoff!

Roman av ALMA-prisade Rosoff!

Skrivet den : 1 Okt 2016

Jonathan bortom all kontroll är en vass, smart och humoristisk roman som lämnar dig med en behaglig känsla i kroppen. Det är en vuxenroman av Meg Rosoff, som annars brukar ägna sig åt att skriva för ung vuxen-segmentet. Rosoff belönades med ALMA-priset 2016, just för sina ungdomsromaner.

Jonathans chef är rubbad, hans förhållande förbryllande och hans lägenhet hyr han inte direkt lagligt. Hans flickvän Julie vill gifta sig med någon som är ungefär som Jonathan fast gärna rikare, mer strukturerad och med en annan sorts humor.
På plussidan finns Jonathans två rumskompisar, som är fast beslutna att ordna upp hans liv – eller kanske förstöra det totalt? Det är svårt att vara säker, eftersom de är hundar.
Jonathan har inget minne av att livet var såhär förvirrande tidigare, innan alla förväntade sig att han skulle börja bete sig som en vuxen människa. Kommer han någonsin ta sig ur sitt hjärndöda reklamjobb, avstyra Julies äktenskapsplaner, och ta reda på vilket kön hans hemliga kärlek har? Antagligen inte – med tanke på hur det har gått hittills.

Tags: , , , ,


Kategori: Läslustan