Header Search
Ett personligt porträtt över Dylan och hans samtid

Ett personligt porträtt över Dylan och hans samtid

Skrivet den : 14 Dec 2016

Årets Nobelpristagare i litteratur, Bob Dylan, är representerad i Läslustan med boken Memoarer. Passa på att lära känna denna nära på legendariske artist och poet och låna boken i Läslustan.

Platsen är Greenwich Village. Tiden är 1961, hans första år på Manhattan.
Bob Dylans New York är en magisk möjligheternas plats med ett överflöd av musikklubbar och caféer, ständiga nattliga fester, nya litterära rörelser på framväxt, snabba kärleksaffärer och tillfälliga förbindelser men också nya vänskapsband för livet.
Melankoliska hågkomster varvas med genomträngande och skarpa iakttagelser av den tid som var. Ibland lämnar berättelsen både tid och rum och gör utflykter till New Orleans, Woodstock och Minnesota.

Med ojämförlig berättarbegåvning gör Bob Dylan sin alldeles egen betraktelse över livet och de människor och platser som format honom och hans konst. En personlig skildring om en omtumlande tid och ett närgånget porträtt av en samtidsepok. Ibland avslöjande, ofta lågmält humoristiskt, alltid poetiskt och passionerat. Bob Dylan ger oss en fascinerande inblick i sin tidigare så slutna tankevärld.

Tags: , , , ,


Kategori: Läslustan